PREDSTAVITEV TURISTIÈNEGA ŠPORTNEGA DRUŠTVA  »GAMS« IZ KOBARIDA


Letos, 17.02.20011 je Turistično športno društvo »GAMS« Kobarid praznovalo štirinajsto obletnico ustanovitve in uspešnega delovanja. Društvo je bilo ustanovljeno na pobudo takratnih policistov bivše Policijske postaje Kobarid. V obdobju do danes je društvo preraslo meje kolektiva in jo sestavljajo člani  iz občine Kobarid, Tolmin, Bovec, Idrija, Nova Gorica in Kamnika.

Trenutno društvo sestavlja 49 članov. Združujemo se v različnih športnih panogah, družabnih srečanjih, druži pa nas predvsem prijateljstvo in dobra volja.

Člani smo dejavni v planinsko-alpinistični sekciji. tekaški sekciji, kolesarski sekciji, motoristični sekciji, v avanturističnih podvigih in v igrah z žogo ki so bili naš začetek. V letu 2010 smo aktivnosti usmerili tudi v turistične vode, tako da smo v kraju kjer prebivamo pričeli z urejanjem okolice, pešpoti,  kolesarskih poti in naravnih znamenitosti.


V času delovanja  smo organizirali več nogometnih in košarkarskih srečanj, v svojih vrstah imamo več dobrih tekačev, ki so udeležujejo različnih tekmovanj doma in tujini. Med njimi je najuspešnejši Renato LEŠNIK in Danica KOVAČIČ.

Nekaj naših članov je tudi dobrih kolesarjev. Renato LEBAN je s kolesom prevozil okoli sveta 

Zelo dejavni smo tudi člani planinsko-alpinistične sekcije. V zadnjih letih smo organizirali veliko izletov in odprav v domače in tuje gore (Mt. Blanc, Materhorn, Piz Buin, Monch, Marmolada, Veliki klek, Monte Cristalo, Piz Boe, Wildspitze, Montaž,Triglav….)

Osvojili smo najvišje vrhove v sosednji Italiji, Franciji, Avstriji, Nemčiji. ter se preizkusili v Kirgiziji,  Pik Lenin in Peruju.

Člani Športnega društva »GAMS« Kobarid smo aktivni tudi na drugih področjih. Na sedežu društva smo z lastnim delom in prispevki, nekaj pa tudi s pomočjo sponzorjev uredili nove prostore društva na bivši »Vagi« v Kobaridu, kjer imamo, fitnes sobo s savno, manjšo plezalno steno in družabni kotiček.


Uredili smo svojo spletno stran
www.gams-kobarid.si, kjer lahko preberete več o naših aktivnostih.

Pišete pa nam lahko na e-naslov:
gams.kobarid@gmail.com
Na prvo stran