KARNTEN - VIERTELMARATON - (10,5 km)
Celovec,  21.08.2011


Že kar nekaj let je minilo odkar sem bil zadnjič na Karnten lauft-u ob Celovškem jezeru. Tokrat smo z družino vzeli krajši dopust in se udeležili tekaškega dogodka ob Celovškem jezeru.

Ob prekrasnem vremenu smo kampirali kar v bližnjem zelo lepo urejenem kampu.

Prireditev je tri dnevna in sicer se že v petek zvečer odvija tek okoli jezera (4,2 km) v soboto so različni teki ( ženski, otroški, s psi, družinski, nordic woking) v nedeljo pa tek na pol maratonu in pol krajši razdalji (10,5 km). Vse skupaj je popestreno z velikim športnim sejmom, glasbenimi nastopi…., skratka užitek za ljudi, ki uživamo v športu.

Tokrat sem vse skupaj zastavil kot dopust zato sem se prijavil na 10, 5 km tek, pa tudi do sedaj na tej razdalji še nisem nastopil.

Seveda smo se v soboto udeležili družinskega teka , ženski del pa še ženskega teka na 4, 2 km. V nedeljo sem v zgodnjih jutranjih urah odšel na avtobus in nato na vlak na start 10,5 km teka s startom ob 8.30 uri.

Na startu se je zbralo 1270 tekačev. Takoj po startu sem začel kar hitro in nekje na petem km opazil, da bo to prehitro za vremenske razmere(zelo toplo) tako da sem odmislil rezultat in malo zmanjšal tempo, ter tako nadaljeval do cilja,kjer me je pričakal navijaški val brhkih deklet, tako da je postalo še bolj vroče, korak pa kar bolj odločen!!!

No v cilju sem videl, da vse skupaj niti ni bilo tako slabo saj so imeli tudi drugi tekmovalci težave z vročim vremenom..

Seveda je sledilo še malo »bluzenja« po sejmu nato pa v jezero na kopanje.

Kdor ima rad šport in vse kar je povezano z njim mu priporočam obisk navedene prireditve ali pa tudi kakšne druge, saj v Celovcu je vse v znamenju športa (Iron man-triatlon , beach voley tour…) prav gotovo vsak nekaj najde zase. V izredno lepem okolju je za nešteto km označenih kolesarskih in tekaških prog.

Mi smo se že odločili da naslednjo leto prebijemo del dopusta tukaj!!!!

.

Uvrstitev :

Absolutno :
16 mesto /1264 tekačev
Kategorija 40-45 let :
3 mesto /128 tekačev

Tekme se je udeležil še en član TŠD Gams Damjan Manfreda in dosegel čas:44 min 45 sek/absolutno 216 mesto, kategorija 40-50 let :41 mesto
Vsi rezultati na :
http://results.kleinezeitung.at/results/

"Srečni so tisti,ki imajo sanje, še srečnejši pa tisti,ki so se pripravljeni potruditi, da se bodo uresničile ."

Renato
aurorazenski
cilj
druzinskitek
kampingcelovec
start4
start5
Na prvo stran