5. NOČNA DESETKA - Bled,  09.07.2011

Na Bledu sem se udeležil že pete nočne desetke. Gre za tek okoli Blejskega jezera in sicer 10 kilometrov ob 10 uri zvečer. Vsakič pod novim geslom, ki si ga izmislijo zelo dobri organizatorji »Vitezi dobrega teka » tokratno geslo » Kera j taprava, paj letas taplava?«.

Tokrat je organizator sprejel 2011 prijav.

To je moja prva tekma v letu 2011. Na začetku sezone priprave na polno za GM4O nato nepričakovana poškodba kolena , razočaranje ker sem moral odpovedati nastop na GM4O in okrevanje.

Te tekme nikakor nisem hotel izpustiti.Do sedaj sem bil na vseh izvedbah in vedno zelo zadovoljen. Ta tekma je postala za našo družino-družinski praznik. Na Bled odrinemo že v dopoldanskem času postavimo šotor v kampu, nato otoški teki Aurore in Havijerja nakar dava  s Klavdijo otroke v odlično organizirano varstvo in hitro na štart ob 22.00 uri.Drugi dan pa še kopanje v Blejskem jezeru in vikend je popoln.

Tokrat res nisem vedel, kaj naj pričakujem od tekme.Ali sem sposoben teči v tempu za okoli 37 minut sem se spraševal in se že z navade prerinil na štartu nekoliko v ospredje, vendar ne čisto naprej. Nekdo je na štartu dejal, da na tem teku nimaš kaj taktizirat, tečeš na vso moč dokler ne »crkneš«.

Pri sebi pa upaš, da bo to čim pozneje.

Nekako v tem stilu sem se tudi jaz zagnal na progo. Šlo je zelo hitro, celo hitreje kot prejšnja leta zato sem samo čakal kdaj bom »crknil«.

Pa na čudo ni prišlo do tega nasprotno moči je bilo vedno več, celo toliko, da sem ciljno ravnino odšprintal in pri tem premagal angleškega tekmovalca v boju za prvo mesto v kategoriji.

Že lani sem mislil, da bolje ne bo šlo pa kljub temu mi je uspelo doseči nov najboljši osebni rezultat na tej razdalji ki sedaj znaša :

35 minut 55 sekund ter tudi zmago v starostni kategoriji 40-50 let.

Uvrstitev :

Absolutno :
17 mesto /2011 tekačev
Kategorija 40-50 let :
1 mesto /188 tekačev

Tekme se je udeležil še en član TŠD Gams Damjan Manfreda in dosegel čas:44 min 45 sek/absolutno 216 mesto, kategorija 40-50 let :41 mesto
Vsi rezultati na :
http://nocna10ka.net/php/

"Srečni so tisti,ki imajo sanje, še srečnejši pa tisti,ki so se pripravljeni potruditi, da se bodo uresničile ."

Renato
Foto: Rožle Bregar
Foto: Rožle Bregar
Foto: Rožle Bregar
Na prvo stran