UTMB 2019

»Srečni so tisti, ki imajo sanje, še srečnejši pa tisti, ki so se pripravljeni potruditi, da se te sanje uresničijo«
Chamonix, 30. 8. 2019 - 1. 9. 2019

Ultra trail du Mont Blanc (UTMB). Tekma, ki obkroži ves masiv mogočne gore Mont Blanc, tekma ki obišče tri države, tekma v dolžini in višini, ki je večini ljudem nepredstavljiva. Potrebno je narediti 171 km in pri tem premagati skoraj pet naših Triglavov (10.000 v.m). Za vse skupaj pa je časa slaba dva dni - 46 ur in pol.
Težko je reči, da je najtežja ali najlepša trail tekma, ker je  to pač izbira vsakega posameznika.
Za vse pa je prav gotovo dogodek, ki je na vrhu njihovih želja in ki ima primat najbolj kultne prireditve med ultra trail teki. Nekakšne olimpijske igre ultra trail tekačev.
Na tekmi je potrebna predhodna kvalifikacija z nekaj pretečenimi stokilometrskimi teki, torej na tej tekmi z razliko od ostalih tekov ni neizkušenih tekačev. Na startu stoji okoli 2.500 tekačev iz celega sveta in ve se, da bo cilj dosegla le polovica. Tekmovalci omagujejo v  vročini, temi ali v zadnjih brutalnih vzponih.
Tudi meni je bila ta tekma na vrhu mojih želja, lahko bi rekel sanje, ki bi jih rad uresničil. In zlezel sem skozi. Še več, užival sem skoraj v vsakem trenutku, ki sem ga preživel na tej poti. Imel sem super ekipo, ki je skrbela zame, ko sem se morda malo »izgubil«. Zato sem vse skupaj zapakiral v res lepo dogodivščino, ki bi jo stežka ponovil.
Zato hvala UTMB, neskončno lepo je bilo, ostal boš tam globoko v meni in naj ta čudovita pustolovščina ostane neponovljiva.

Kaj več si lahko o dosežku na UTMB preberete na:  UTMB 2019 - počasen a drzen

Renato
Na prvo stran